Selamat Datang Ke Dropship Barang Padu

Dropship Barang Padu Satu Program Buat Duit Yang Tujuannya Memudahkan Ejen Dropship

Dropship Barang Padu

Selama ini anda buat dropship, banyak modal habis tapi pulangan belum tentu ada. Kami di Barang Padu sedaya upaya bantu anda cari income tepi dengan sediakan tools pemasaran yang lengkap.

Kami Nak Bantu Anda Masuk Ke Industri Paling Laju Jualannya!

Pasti anda pernah dengar bagaimana gila income yang dimiliki oleh peniaga barang panas seperti produk kesihatan lelaki agar kuat.

Ada seorang rakan kami berniaga gambir emas sahaja, income RM20,000 sebulan. Dia layan iklan sahaja, memang tak pelik.

Sebab itu adalah income yang biasa – biasa je. I mean, you guyz pun boleh hasilkan income macam tu berterusan asalkan tahu caranya.

Kebanyakkan seller muka 1 google ni kami kenal belaka dan pendapatan terendah mereka adalah RM100k sebulan.

Rata – rata begitu incomenya. Mereka ni biasanya guna iklan dan ada bajet yang cukup.

Kami pula menggunakan teknik – teknik seo iaitu based pada pemasaran percuma. Dengan pemasaran percuma ni kami hasilkan sekitar RM7k setiap bulan.

SEO ni ranking muka pertama juga tetapi sales tak lah lebat seperti mereka yang guna iklan. Bila pelawat cari dia jumpa iklan dulu dah tentu iklan hasilkan income lebih tinggi.

Pun begitu pendapatan RM7k sebulan masih tinggi dan dapat penuhi banyak keperluan harian. Memang mencukupkan.

Masalah Peniaga Baru

Masalah peniaga baru yang nak ceburi bisnes dropship adalah kekurangan tools untuk promosi.

Kami pernah buka dropship tetapi mereka yang join tidak take action pun. Hanya memerhati sahaja.

Kalau dia tak minat buat biz ini takkan dia sanggup hadap whatsapp group setiap hari.

Satu hari saya tunjukkan sebuah website yang baru disiapkan, dan ternyata ada ejen dropship yang berminat dengan website tersebut.

Jadi saya jualkan pada harga RM500, murah ikutkan, tetapi untuk ejen saya apalah sangat.

Bulan berikutnya ejen tersebut telah membuat pesanan sekitar 10 botol kemudian meningkat sehingga 200 botol dalam masa beberapa bulan.

Katanya dah ada website ni mudah dia nak berniaga dan ada confident nak ambil banyak. Semua sebab ada website iaitu bahan promosi yang mencukupi.

Bertitik Tolak Dari Itulah, Kami Nampak Jalan Untuk Mudahkan Ejen Dropship Kami

Ya kos bina website bukanlah murah, untuk website biasa dengan 3 page pun anda kena bayar paling murah RM1500.

Admin selain berniaga produk kesihatan, juga pakar dalam buat website. Dan kerana kepakaran yang ada, harga website bermula RM4k.

Malah semasa mula – mula masuk ke bisnes ini tahun 2012 dulu, kami bermula dengan blog sahaja.

Sehingga kini masih teruskan bisnes. Sebabnya masa hadapan adalah dunia online, order baju dan makanan pun dah melalui online sekarang.

Kerana kami nampak potensi gunakan website untuk tools promosi yang berkesan, jadi dalam dropship barang padu anda akan menerima sebuah website.

Ia bukan website 3 page yang biasa tu. Sebaliknya ia adalah website dengan 12 produk.

Yes sekali lagi, anda kena mahir tentang produk apabila nak tulis pasalnya. Tapi bila dapat bantuan, dengan kami sediakan website dengan 12 produk didalamnya; akan lebih cerah peluang anda buat duit online.

Berbanding Kaedah Biasa Dropship

Mereka invite anda masuk group whatsap atau telegram. Mereka beri gambar pun melalui whatsapp je. Detail – detail produk pun sama.

Lepas tu pandai – pandailah anda nak promosikan. Nak guna IG ke, Twitter, FB semua anda kena pandai – pandai sendiri buat profile di social media.

Kemudian kalau jual disocial media, hari – hari nak kena pos, sebab algo social media lepas 3-7 hari dah lenyap dari pandangan follower.

Lepas 3 Tahun Orang Ada Website Masih Bertahan Dalam Bisnes Online

Itulah hakikatnya, sebab orang yang dah ada website, mereka tak perlu fikir nak buat content untuk diupdate ke social media setiap hari. Kerja mereka lebih rilex.

Dengan adanya website, kerja mereka dah mudah iaitu layan pelanggan sahaja di whatsapp. Walaupun kami ada website, tapi masih letakkan butang whatsapp.

Satunya mudah orang nak hubungi, bertanya itu dan ini. Lepas tu proses close sale lebih mudah berlaku.

Jangan risau, kami sediakan juga skrip whatsapp yang boleh bantu anda buat kerja close sale dengan mudah.

Tapi dah namanya website kedai online, dah tentu ia mampu untuk ambil order secara automatik tanpa perlu penjual disitu.

Anda boleh terima bayaran online di website dan biasanya lepas 1 hari duit dah masuk akaun anda.

Kami Apply Perkara Yang Kami Tahu Berkesan Dan Baik Untuk Bisnes Anda

Admin buatkan website yang sama ciri dengan kebanyakkan website admin yang hasilkan RM7k profit setiap bulan. Berikut adalah ciri website pro kami.

Ini Adalah Rupa Website Yang Akan Anda Terima

Theme & Page Builder

Kami menggunakan sistem website template yang dapat hasilkan design website yang teratur dan profesional. Sistem website ini meliputi ratusan template website. Apabila anda berminat dengan design website tersebut, anda boleh one klik import.

Later anda boleh guna dan edit ikut keperluan website anda. Sebagai contoh anda nak tambah landing page atau frontpage, anda boleh import sahaja dan walla.. website anda kelihatan sangat pro. Sistem template ini bernilai RM450 setahun.

Laju Berdesup

Sekarang zaman 4G, dan tak lama lagi nak 5G pulak.Website kena load bawah 3 saat supaya lebih conversion berlaku. Sistem untuk lajukan website ini bernilai RM220 setahun.

Image CDN Service

Untuk nak jadikan website anda laju, kami gunakan service dari WPMUDEV yang akan kecilkan saiz gambar. Bila saiz kecil, cepat nak load. Selain tu gambar di store dalam 3rd party CDN Server. Bila semua load dari server cdn berasingan, ia jadi lebih laju. Harga untuk sebuah website untuk service ini adalah RM240 setahun.

Sistem Kedai Online

Sistem Kedai Online diperlukan jika anda nak automasikan proses jualan. Kebiasaan kami akan caj RM1000 untuk setup sistem kedai online termasuk 3 produk listing. Tambahan RM200 - RM400 berdasarkan berapa banyak produk.

Contoh orang jual telefon ada 5 warna dan storage 128gb dan 256gb. Dalam satu listing tu kami kena add satu persatu specs, harga dan stok. Total berjumlah 10 listing dalam 1 produk. Sebab itu 1 listing boleh mencecah RM400 ringgit.

Untuk sistem kedai online ini, terdapat 12 produk listing. Kos masukkan produk pula RM200 atau kali 12 adalah RM2400 dan kos setup kedai online RM1000. Total RM3600.

Sistem Direct Checkout

Sistem Direct Checkout ini bertujuan untuk TINGGIKAN CONVERSION JUALAN. Kebiasaan lepas orang tekan butang add to cart, mereka masih stay pada laman yang sama. Mereka perlu buat beberapa proses klik lagi untuk sampai ke laman checkout.

Dengan menggunakan sistem direct checkout, lepas pelawat klik add to cart, sistem akan terus redirect ke checkout page. Sistem ini bernilai RM70 setahun.

Simple Checkout Form

Form yang panjang menggunakan format alamat usa akan peningkan pelawat. Kami custom supaya ia jadi lebih pendek. Jika form panjang - panjang pun, orang malas nak isi.

Dari 9 field jadi 3 field wajib yang pelawat kena isi. Bila tak banyak kena isi, conversion akan jadi lebih tinggi. Dan peluang untuk pelanggan klik place order lebih tinggi. Sistem modifikasi checkout form ini berharga RM220 setahun.

Whatsapp Order Notification

Apabila pelanggan klik place order, sistem website akan connect kepada sistem whatsapp kami. Ia kemudian akan hantar notifikasi kepada pelanggan detail order mereka.Ini akan menambah kepercayaan yang serta - merta kepada pelanggan untuk teruskan bayaran.

Segala detail order, harga dan cara bayaran akan tercatat pada mesej pelanggan. Bila pelanggan selesai buat bayaran, anda pula akan terima whatsapp notifikasi jualan.

Bila anda update tracking number dalam order pelanggan, 1 mesej whatsapp akan dihantar secara automatik ke whatsapp pelanggan. Jadi anda tak perlu personally whatsapp kepada pelanggan. Sistem whatsapp kami buat semuanya. Harga sistem whatsapp ini bernilai RM450 setahun.

Premium Email System

Masalah dengan email hosting, ia selalu masuk ke peti spam atau tidak sampai langsung. Untuk pastikan anda tak terlepas order pelanggan, kami gunakan premium SMTP yang mana kadar langganannya adalah RM360 setahun. Ia akan pastikan semua order masuk ke peti email anda.

Ini Hasilnya Nanti...

Diatas adalah bukti belian pelanggan. Segak Menawan tu nama website kami dan toyyibPay adalah service yang terima bayaran online bagi pihak kami.

Dalam kotak merah tu anda dapat lihat sendiri waktu pelanggan beli produk kami. Jam 12.34 tengah malam dan jam 6 pagi. Setiap hari begini.

Order pertama order 1 barang tapi 3 botol berharga RM500. Satu lagi beli 2 barang berharga RM120 dan RM160.

Total keseluruhan order masa tidur adalah RM780. Untung pula adalah RM170.

Ermmm siapa nak bagi RM170 andai ini adalah website anda.

Ini adalah jualan untuk 6 jam dalam 1 hari. Siang hari melayan 3 ke 5 cod lagi. Ini jualan persendirian sahaja. Tanpa sebarang iklan.

Lihat gambar diatas, kalau difikirkan tarikh tersebut adalah “tengah bulan”, tapi ia sebenarnya dalam situasi PKP 3.0 dan 4-5 hari selepas hari raya.

Selalunya kalau nak raya dan tengah bulan sale x berapa nak ada. Lainlah jika guna iklan. Tapi sebab PKP orang tak dapat balik kampung, maka orang lelaki ada duit lebih.

Website anda lengkap dengan payment gateway Toyyibpay. Tempatan punya dan settlement dalam 1 hari bekerja. Contoh payment yang masuk semalam akan clear hari ini.

Diatas adalah collection personal untuk setengah bulan sahaja sudah RM3608. Ini belian online, belian COD yang paling banyak dan itu tak tercatat disini.

Sekarang Anda Dah Faham Kenapa Kos Buat Website Itu Mahal Dan Tinggi?

Jom kita imbas kembali berapa kos untuk mengadakan sebuah website dengan sistem lengkap dan high conversion.

  • Theme Builder RM450
  • Lajukan Website RM220
  • Image CDN RM240
  • Sistem Kedai Online RM1000
  • Product Listing RM2400
  • Sistem Direct Checkout RM70
  • Sistem Simple Checkout Form RM220
  • Sistem Whatsapp Notification RM450
  • Sistem Premium Email RM360

Selain itu ada lagi kos “tersembunyi” yang tidak dinyatakan diatas seperti:

  • Copywriting untuk 12 produk RM1200
  • Hosting RM100

Jadi total keseluruhan yang anda biasanya kena bayar jika minta kami buatkan custom website seperti ini, kos keseluruhan adalah RM6470.

Itu yang kalau biasa dengar orang bercakap, berniaga ni rugi dah tentu, untung belum tentu.

Jika Kami Nak Berniaga Website, Memang Kami Letak Harga Kaw - Kaw. Diatas Cuma Harga Kos, Belum Letak Untung. Jadi Jangan Terkejut Jika Untuk Specs Sama Anda Pergi Pada Agency Website Dan Dikenakan Caj Sehingga RM10,000.

Ya tuan puan pembaca sekalian, statistik menunjukkan pada akhir tahun 2020, permintaan kerja untuk sektor IT naik 300%. Geng web designer semua banyak job letup meletop.

PKP langsung tidak jejaskan pendapatan mereka, sebaliknya mulai bertambah berkali ganda. Permintaan untuk syarikat yang berniaga secara kedai fizikal kini mulai beralih kepada kaedah online untuk dapatkan pelanggan.

Ini bermakna nampaknya bisnes online adalah bisnes yang kalis covid. Ia tidak terjejas, malah semakin ramai orang terpaksa beralih kepada kaedah online. Anda juga wajib ada sebuah backup plan dan bidang perniagaan atas talian adalah yang mudah diurus dengan kos modal yang rendah.

Sekarang Kami Nak Senaraikan Untuk Siapa Bisnes Dropship Barang Padu Ini

Lelaki Yang Berkahwin

Semua lelaki berkahwin memang perlukan solusi seperti ini. Biasa bila dapat harga dropship, anda cuba dan rasai kesannya. Later boleh promo pada rakan office. Sebab produk tahan lama contohnya, cuma beri kesan waktu ambil sahaja. Bila stok mereka habis, andalah mereka cari.

Tukang Urut

Pasti selalu ada pelanggan yang berurut bertanya tentang produk tahan lama. Disini anda boleh jual produk dalam dropship ini. Ambil sebagai ejen lebih untung.

Ada ejen kami yang buat urut batin, jual produk berasaskan herba tongkat ali. Dulu beliau beri akar kayu suruh pelanggan rebus. Tapi ramai yang rasa susah nak amal. Repeat order rendah sangat.

Kini lepas jual kapsul tongkat ali, pelanggan pasti ambil produk saranan beliau. Untung lebih tinggi dan repeat order pun banyak.

Influencer

Tidak kisah anda aktif dimana, jika anda adalah influencer dari Twitter, Tumblr, Tiktok, Bego, Instagram, Youtube, Facebook dan pelbagai lagi app dalam telefon, gunakan peluang ini untuk hasilkan pendapatan. .

Salah seorang ejen dropship, lepas terima website. Dia terus share di social media, ajak kawan baca. Alih - alih ada orang beli. Lepas tu dia pergiat usaha ajak follower IG lawat web dia.

Blogger

Jika anda seorang blogger, atau bekas blogger dan ingin memiliki pendapatan sampingan. Ini bisnes yang mudah, anda pasti sudah tahu kaedah mendapat pelanggan percuma dari Google. Dalam website ini terdapat juga bahagian blog.

Jadi anda boleh menulis review menggunakan produk yang dijual. Ia kelak akan menarik trafik dari google secara percuma, dan itulah masanya anda profit berterusan.

Pemain Iklan

Anda yang guna iklan untuk jual segalanya mesti tahu kos buat website adalah sangat tinggi. Dengan adanya website yang lengkap, sejurus terima anda dah boleh terus buat iklan.

Dari segi ayat yang diguna memang patuhi ayat beriklan. Apabila submit iklan Google, terus lepas dalam masa 2 jam bagi akaun baru.

Part Time Income Seeker

Mereka yang mengingini bisnes part time. Anda mungkin sedang bekerja, tetapi tidak tetap. Atau mungkin bimbang diberhentikan kerja akibat PKP yang tak tahu entah bila akan berakhir. Jadi siapkan diri dengan bisnes part time ini akan bantu anda disaat getir.

Sebenarnya sesiapa sahaja yang berminat dengan bidang perniagaan ini, kami sangat mengalu – alukan anda sertai. Jika kami tidak mention, tidak bermakna anda tidak layak. Jom sertai kami sekarang!

Apa Yang Akan Anda DAPAT Bila Sertai Dropship Barang Padu?

Sebuah Website Lengkap 12 Produk

Kami faham anda takkan ada masa untuk belajar tentang produk, website ini akan jadi juru cakap anda.

Anda juga boleh masukkan produk sendiri, ubah cara penghantaran dan masukkan payment sistem anda sendiri.

Website Hosting

Anda akan menerima sebuah akaun Web Hosting iaitu tempat untuk hostkan website anda nanti. Kos website hosting website ini adalah RM70 setahun, namun tahun pertama ianya percuma.

Starter Guide Tutorial

Dengan mengikuti starter guide ini, anda akan belajar kaedah untuk submit website anda ke Google. Kelak website ini bakal mendapat pelanggan percuma dari carian Google.

Tutorial Pengiklanan Google Ads

Zaman ini ramai yang dah ada modal untuk proses buat untung. Kami tunjukkan dari awal cara create akaun seandainya anda memang "complete newbie" pasal pengiklanan Google Ads.

Kami kongsikan teknik yang berkesan dapatkan pelanggan targeted walaupun anda mempunyai bajet rendah.

Tutorial Blog SEO

Admin adalah salah seorang yang berkemahiran melakukan SEO sejak 14 tahun yang lepas. SEO adalah teknik pemasaran percuma yang mana website akan ranking dalam carian Google.

Dalam produk listing saya dah optimized sepenuhnya. Ada ejen yang baru 2 minggu submit website ke Google, sudah duduk di 2nd page carian nama produk di Google.

Anda akan belajar perkara simple yang akan buat website anda lebih tinggi ranking di google. Cara ini nanti anda boleh mendapat pelanggan berterusan secara percuma selepas 3 bulan.

Tutorial Urus Kedai Online

Tutorial ini anda boleh belajar supaya tahu potensi kedai online yang anda miliki. Kami juga akan ajar cara masukkan produk sendiri dan cara edit produk yang ketiadaan stok.

Biasanya kami akan email dan beritahu dalam group whatsapp berserta link tutorial ubah setting ini setiap kali berlaku kekurangan stok.

Skrip Whatsapp

Whatsapp business mempunyai ciri yang memudahkan seller. Andai kata anda jenis suka share experience dan buat closing melalui whatsapp kami sediakan semuanya.

Dalam membeli produk lelaki, pelanggan sukakan kaedah whatsapp dulu sebelum beli. Website akan jadi tempat promosi dan close sale, tetapi dengan pelbagaikan channel close sale anda boleh hasilkan income besar.

Member Only Access

Didalam member only akses ini terdapat bahan tutorial, senarai harga, info tentang produk, skrip whatsapp dan semua perkara yang kami nyatakan diatas.

Semua info terbaru berkaitan promosi, reward bulanan dan cabutan bertuah diadakan bagi menaikkan semangat semua ejen / dropship boleh diakses dalam member only page ini.

Berapa Keuntungan Yang Bakal Anda Terima

Secara amnya keuntungan setiap produk adalah berbeza. Namun boleh dikatakan kebanyakkan produk untung seunit sekitar RM50 ke RM60. Manakala terdapat 1 produk masing – masing dengan untung RM30 dan RM70 seunit.

Bagi pemain iklan biasanya akan set untung bersih sekitar RM30 keatas. Ada juga yang meletakkan untung RM50 untuk untung seunit, untuk bolehkan mereka hasilkan pendapatan selesa.

Jika anda nak fokus produk untung RM70 tu pun tinggi peluang buat jualan kerana carian di Google setiap bulan adalah melebihi 50 ribu carian.

Mari Lihat Potensi Andai Anda Pilih Nak Promosi 1 Produk Sahaja.

18 Ribu Carian Nama Produk

36/100 adalah kesukaran untuk ranking secara organic. CPC adalah kos pengiklanan, rata - rata advertiser bayar sekitar RM1.50 untuk 1 klik. Biasanya bila dah optimize, kos ini boleh turun kepada 80 sen 1 klik. Com itu adalah jumlah persaingan advertiser adalah 100%.

Tentu sekali kerana ia banyak carian dan paling tinggi untung. Untuk keyword nama produk sahaja sudah 18 ribu. Belum termasuk related keyword.

Produk International

Bukan sekadar produk tempatan, tetapi juga produk yang terkenal serata dunia. Dan jika dilihat, di india terdapat sehingga 110 ribu carian setiap bulan.

Trend Carian Yang Statik

Keyword nama produk ini mempunyai banyak carian dan trend cariannya di Malaysia adalah statik. Keberkesanan produk sudah tentu menjadi sebab kenapa ia sentiasa laku keras.

515 Keyword Warm

18k itu carian nama produk, kemudian bermula 3.6k kebawah adalah senarai keyword yang berkaitkan produk yang di cari pelawat di Google.

Keyword Warm ini pelanggannya membeli. dan selalunya cpc lebih rendah. Ada yang kami bayar hanya 28 sen untuk 1 klik.

Kebanyakkan advertiser hanya terget keyword yang banyak carian, tetapi sebenarnya warm keyword ini lebih target. Dan kami mempunyai kaedah "rahsia" untuk target keyword yang benar - benar membeli sahaja.

Related Keyword 19K

Terdapat juga keyword yang tidak dalam susunan yang betul dipanggil sebagai related keyword. Sebanyak 19K carian setiap bulan.

Kenapa Kami Bercerita Tentang Keyword Dan Data?

Sebabnya dalam nak buat sesuatu bidang perniagaan, KAJIAN PRODUK sangat penting.

Jika produk baru dan tiada carian, takkan anda nak “tolong” buat branding untuk mereka pula. Keberkesanan produk belum tentu lagi.

Tetapi produk – produk yang terdapat pada dropship barang padu, semuanya produk terkenal dan mempunyai banyak carian.

Kajian Keyword tentang produk diatas, baru fokus kepada 1 produk, itu sudah melebihi 50 ribu jumlah carian. Bayangkan apabila ada 12 produk killer.

Potensi Pendapatan Anda Unlimited…

Bayangkan Berapa Banyak Shortcut Anda Lalui Bila Sertai Dropship Barang Padu.

Ini kerana kami dah siapkan untuk anda perkara berikut:

  • Website bernilai RM10k
  • Lengkap 12 produk hot yang memang berkesan
  • Lengkap tutorial cara guna dan cara beriklan
  • Lengkap dengan teknik pemasaran percuma yang mampu berikan hasil RM7k sebulan.
  • Siap skrip close sale di whatsapp

Berapa Pula Kos Yang Perlu Anda Keluarkan?

Kos diatas adalah kos untuk bina sebuah website custom harganya dah tentu menangis.

Tapi di Dropship Barang Padu, kami membeli lesen untuk 100 website yang mana kosnya masih berbelas ribu untuk kesemuanya.

Dan setelah dibahagi 100 website kami dapat tawarkan kepada anda harga berikut:

  • Dropship RM200
  • Ejen RM250

Perbezaan antara Dropship dan Ejen adalah harga yang diterima. Perbezaan harga adalah RM5 lebih murah diterima Ejen.

Dalam situasi biasa, jika Dropship ingin upgrade ke Ejen, anda perlu buat belian 10 unit produk pada harga Dropship. Lepas tu dia akan automatik di upgrade ke Ejen.

Ejen masih boleh order satu unit pada harga yang lebih murah berbanding Dropship.

Bermakna bila mendaftar sebagai Ejen di laman ini, anda tidak perlu beli 10 unit produk yang dah tentu harga RM750 terendah. Daftar sebagai Ejen di laman ini terus bergelar Ejen dan dapatkan harga terendah (sesuai untuk pemain ads).

Dah Berminat Sertai? Tunggu Dulu!

Jaminan Pemulangan Wang 100% Dalam Masa 100 Hari

Sekiranya dalam tempoh 100 hari, anda berubah hati dan merasakan perniagaan ini bukan untuk anda.

YES!

Anda boleh dapatkan pulangan wang 100% dengan hubungi bahagian support dan menyatakan ingin keluar dari dropship ini.

Sila Pilih Pakej Yang Di Ingini

Dropship Barang Padu

Pakej Dropship

Nilai Sebenar Website & Training, RM10,000.
Berikut Harga Yang Perlu Anda Bayar..
RM 200 Setahun
  • Kedai Online 12 Produk
  • Training Starter Guide
  • Training Google Ads
  • Training Blog SEO
  • Training Urus Kedai Online
  • Boleh Tambah Produk Sendiri
  • Direct Admin Hosting Panel 5GB
  • Perlu Beli Domain Sendiri
    (Tutorial Disediakan)

Pakej Ejen

Nilai Sebenar Website & Training, RM10,000.
Berikut Harga Yang Perlu Anda Bayar..
RM 250 Setahun
  • Kedai Online 12 Produk
  • Training Starter Guide
  • Training Google Ads
  • Training Blog SEO
  • Training Urus Kedai Online
  • Boleh Tambah Produk Sendiri
  • Direct Admin Hosting Panel 5GB
  • Perlu Beli Domain Sendiri
    (Tutorial Disediakan)
  • Harga Ejen Murah RM5 Dari Dropship
popular

Soalan Yang Biasa Ditanya

Keuntungan setiap produk adalah bermula dari RM30 sehingga RM70 untuk seunit produk. Hanya 1 produk berikan untung RM30 dan RM70. Manakala yang lain untung sekitar RM50 seunit.

Kita tidak menggalakkan aktiviti membuang harga kerana bila seorang mula, akan terjadi perlawanan harga. Akhirnya semua orang terpaksa turunkan harga dan tidak buat untung yang banyak.

Mereka yang melakukan aktiviti ini akan di suspend website mereka. Dan digantung keahlian serta – merta.

Ini kerana kami ambil stok dari berbagai supplier. Dan standard yang perlu dipatuhi agar tidak buang harga. Jika kami atau ejen kami tertangkap, keahlian kami akan ditamatkan juga.

Jadi isu buang harga adalah isu berat dan tindakan menamatkan keahlian serta – merta akan diambil.

Walau bagaimanapun, sekitarnya website anda ada membuat promosi untuk tempoh terhad, diskaun sementara dibenarkan dan mestilah mengisi borang memaklumkan tentang promosi tersebut.

Domain perlu dibeli sendiri, harganya berbeza mengikut extention. Nama domain berakhir .com, .net, .org, .info kebiasaan berharga sekitar RM40-RM60 setahun.

Manakala domain .com.my atau .my biasanya sekitar RM60 – RM120.

Oleh kerana perbezaan harga, kami tidak bercadang untuk urus pendaftaran nama domain.

Walaubagaimana pun, kami ada sediakan tutorial tentang perkara yang perlu anda lakukan selepas anda buat bayaran.

Salah satu darinya adalah cara beli domain, cara daftar akaun payment gateway dan cara isi borang.

Terakhir nanti anda kena isi borang. Detail dalam borang ni nanti akan dimasukkan kedalam website anda.

Dalam masa 3 hari anda akan terima website yang ditempah.

Ya, anda wajib mempunyai lesen daftar perniagaan atau biasa disebut SSM. Jika anda sudah mempunyai SSM yang menyenaraikan “perniagaan online” sebagai salah satu kod bidang, anda boleh gunakan SSM sedia ada.

Untuk permulaan, anda boleh guna akaun personal. Dalam payment gateway juga boleh gunakan nama individu. Anda boleh tonton tutorial yang telah disediakan.

Ya, anda wajib mempunyai online banking yang bolehkan pelanggan bayar direct ke account bank. Dan anda perlu semak online untuk pastikan bayaran sudah masuk.

Proses nak activate online banking ini sangat mudah. Anda hanya perlu aktifkan fungsi ini melalui mesin ATM. Jika anda guna maybank, perlu apply di mesin ATM Maybank.

Lepas tu kena masuk ke laman web bank anda dan klik “First time login” untuk activate akaun secara online pula.

Untuk bolehkan anda mendapat keuntungan seperti yang kami nyatakan diatas, kos penghantaran secara pos adalah percuma.

Kami menggunakan beberapa service seperti Pos Laju, J&T dan Best Inc yang merupakan khidmat penghantaran terpantas.

Kebiasaan 1-2 hari pelanggan sudah terima produk. Manakala sabah sarawak, max 4 hari terima.

Dalam website anda, kami setkan penghantaran pos adalah percuma. Itu adalah tarikan untuk pelanggan beli online. Anda juga mendapat penghantaran percuma. Kami tanggung sepenuhnya kos tersebut.

Didalam website anda, terdapat pilihan belian secara COD. Walau bagaimanapun ia terhad dalam lembah klang sahaja.

Caj cod pula antara RM10 (KL, PJ, Cheras) hingga RM20 (Cyberjaya, Rawang, Kelana Jaya)

Kos COD ini akan dibayar oleh pelanggan, jadi anda tak perlu keluar sebarang kos.

Dah Faham?
Jom Sertai Dropship Barang Padu Sekarang!

Scroll to Top